Proteines atkins “zsemle”

“Revolution Rolls” névvel jelent meg Dr. Atkins 1972-es könyvében ez a recept, amely a mai napig is rendkívül népszerű, nagyon egyszerű elkészíteni, kevés alapanyagból áll, íze a piskótára hasonlít. Én kicsit tuningoltam mert az eredeti receptben csak túrót és tojást tartalmaz, én tettem hozzá Myprotein fehérjét, fokhagymát és egy kevés sütőport.

Hozzávalók:
115 gr félzsíros túró
3 db tojás
25 gr myprotein fehérje (elhagyható)

fokhagyma
1 kk.sütőpor

Elkészítés:
A túrót, a tojás sárgáját, a fokhagymát a sót, proteint, sütőport összekevertem egy edényben, a tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd hozzákevertem a túros masszához. Óvatosan összekevertem. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, egy kisebb merőkanállal halmokat raktam és 175 fokos sütőben szép barnásra sütöttem. Előfordul, hogy lelapulnak, amint kivesszük a sütőből, nem kell pánikba esni, 2 lapot is lehet szendvicsnek használni.
A reggeli kenyér vagy péksütemény helyettesítésére kiváló!

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?