Húsgolyók sajtos-tejszínes mártásban

Ha gyors, finom vacsorát szeretnél elkészíteni, ezt a receptet Neked találták ki! 🙂
Sokféle körettel készíthető, (rizs, tészta) de mi sült krumpli pártiak vagyunk, így nem is volt kérdés, mit tálalok mellé. 🙂

Hozzávalók  gombóchoz:
30 dkg darált sertéshús
1 db tojás
3 ek. zsemlemorzsa (ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl kemény vagy túl lágy a hús)
ízlés szerint só, őrölt bors
2 kicsi fokhagyma
kevés olaj a sütéshez

Mártáshoz:
3 dl főzőtejszín
1,5 ek. liszt
1 csokor petrezselyemlevél
3 dl alaplé/víz
3 marék reszelt sajt

Elkészítés:
A darált húst a fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, kevés aprított petrezselyemmel,  tojással, zsemlemorzsával összegyúrjuk, majd  kicsi gombócokat formázunk enyhén vizes kézzel.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd a  gombócok minden oldalát lepirítjuk. Ezután felöntjük alaplével, lefedjük, és néhány percig  főzzük. (Ügyeljünk rá, hogy biztosan ne maradjon nyers. )Ezután a lisztet elkeverjük csomómentesre a tejszínnel. A forró léből átmerünk egy keveset hozzá, elkeverjük, majd visszaöntjük a gombócokra. Hozzáadjuk a 3 marék reszelt sajtot, és sűrűre főzzük. A végén apróra vágott petrezselyemmel gazdagon megszórjuk.

Jó étvágyat!

 
Alaprecept forrása: receptneked.hu

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?