Ha szereted a kínai éttermek ízvilágát készítsd el magad is a csípős szezámmagos csirkét! Nem fogod megbánni! 😉
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filé
A bundához:
20 dkg búzaliszt
1 db tojás
1 csomag (12gr) sütőpor
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
7-10 evőkanál víz
Csípős mázhoz:
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz
2 evőkanál étolaj
1 késhegynyi Erős Pista
4 evőkanál szezámmag
A csirkemellet kisebb kockákra szeltem.
A bunda hozzávalóit egy tálba csomómentesre összekevertem. A víz mennyisége a tojás méretétől függ, ügyeljünk rá, hogy sűrűbb állagot kapjunk, mintha palacsinta tésztát csinálnánk.
Egy lábosban a máz hozzávalóit felforralom, (pár másodperc) majd a már kész bundázott húsra csurgatom, összekeverem. Én rizzsel tálaltam, de bármilyen más köret is tökéletes!