Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk.
A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük a mézzel, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a narancs héját, levét.A húst sülés közben szükség szerint narancslével pluszban még meglocsolhatjuk. Amikor kész, megszórjuk pirított szezámmaggal.
Narancsos-mézes csirkemell
Ha szereted a kínai éttermek ízvilágát készítsd el magad is a narancsos-mézes szezámmagos csirkét! Nem fogod megbánni! ?
Hozzávalók:
500 gr filézett csirkemell csíkokra vágva
2 narancs leve és reszelt héja
4 evőkanál méz
4 evőkanál olaj
só, bors
szezámmag
Elkészítés:
A narancsos csirkét párolt rizzsel tálaljuk.