Pizzakrémes sonkás kolbászos csiga

Tökéletes vendégváró falatok szilveszterre, garantált a siker! 🙂

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 púpos evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj
2,4 dl víz
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor

Töltelék:
pizzakrém
parasztkolbász
gépsonka
reszelt sajt
+tejföl és fokhagyma

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Ha megkelt, téglalapra nyújtjuk, ráteszünk a pizza krémet, a felkockázoztt sonkát, parasztkolbászt és a reszelt sajt egy részét.
Feltekerjük, és 2 ujjnyi vastagra vágjuk. A korongokat tepsire helyezzük, tojás sárgájával megkenjük és sajttal megszórjuk.

A tejfölös változatnál is ugyanúgy járunk el, annyi csak, hogy nem pizzakrémet hanem a fokhagymát a tejföllel kikeverjük és az lesz az alap.

Előmelegített sütőben 200 fokon barnulásig sütjük.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?