A legfinomabb cigánypecsenye

Mondanom sem kell nem egy könnyű étel, de hát magyarok vagyunk, néha belefér ez is. 😀
Sok cigánypecsenye receptet próbáltam már, de végre rátaláltam az igazira. Én csirkemellel készítettem el, de  tarjával is nagyon finom. 😉

Hozzávalók 6 adaghoz:
6 szelet  tarja/csirkemell filé
2 kg burgonya
3-3 nagy fej vöröshagyma és lilahagyma
6 dundi gerezd fokhagyma
6 db vastag szelet húsos szalonna
liszt, fűszerpaprika, só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet mindkét oldalán fólia alatt enyhén kiklopfoltam. A fokhagymát átnyomtam, megsóztam és elkevertem. A húst sóztam, borsoztam majd megkentem vékonyan a fokhagyma krémmel, majd előkészítettem a  zöldségeket.

A krumplit héjában majdnem puhára főztem. Megpucoltam, majd közepesen vastag karikákra vágtam még melegen és forró olajban szép barnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem, majd leraktam a cserépedénybe. A hagymákat megtisztítottam és felkarikáztam. A szalonna szeleteket 1 cm-ként beirdaltam és forró serpenyőben egy kicsit mindkét oldalán elősütöttem, majd tálra szedtem. Kevés lisztet elkevertem egy evőkanál fűszerpaprikával. A hús szeleteket megforgattam benne és közepesen erős tűzön, a szalonna zsírját kevés zsírral kiegészítve, néhány perc alatt, mindkét oldalán szép pirosra sütöttem. A kisült húsokat tányérra szedtem.
A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a hagymát, majd a krumplin elrendeztem. Befedtem a hús szeletekkel és mindegyikre egy-egy elősütött kakastaréjt helyeztem. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt átsütöttem.

Ha egy igazán finom cigánypecsenyét szeretnél enni, mindenképpen ezt a receptet ajánlom. 🙂

Alaprecept forrása: blogspot.com

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?