Íme egy finom, vendégváró falat szilveszter éjszakájára. Ha rendezel bulit, érdemes felszolgálni, mindenki szeretni fogja! Jó étvágyat, jó főzőcskézést és természetesen boldog új évet kívánok mindenkinek!????
Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő (friss)
1 ek cukor
1 tk só
2 dl víz
1/2 dl olaj
töltelék: pizzakrém
feltét: sajt
Elkésztés:
A lisztet tálba öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet.
Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntjük az olajat és elkezdjük dagasztani. Menet közben megsózzuk és lágy, nagyon finom tésztát dagasztunk belőle.
Kelesztőtálban duplájára kelesztjük 1 óra alatt. Miután megkelt, kinyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, szorosan feltekerjük és kb.2-3 cm vastagságúra szeleteljük. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk fel őket és reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokos sütőben barnulásig sütjük.