Almás-fahéjas lepény

Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. Az alma rendkívül sokféleképpen hasznosítható: nyersen, kompótként, sülve, süteményekben, mint például ebben a lepényben is.

Hozzávalók kb. 6 db lepényhez:
2 db nagy alma lereszelve
1 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
2 tojás
folyékony édesítőszer ízlés szerint
4-5 ek. teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük, sütőpapírra kanállal kis köröket formázunk, ujjnyi vastagságúra simítjuk, majd 200 fokon, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (gázfüggő) Ennyi az egész, cserébe egy nagyon egészséges finomságot kapunk.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?