Sajtos zabpelyhes karfiol krokett

Gondoltad volna, hogy létezik egészséges fasírt? Szereted a karfiolt,a zabpelyhet, az egészséges ételeket? Akkor érdemes ezt a receptet kipróbálnod! 😉

Hozzávalók:
250 gr főtt karfiol
1 kis fej vöröshagyma
0,5 fej lilahagyma
1 duci fokhagyma
só, feketebors
1 db tojás
70 gr apró szemű zabpehely
50 gr zsemlemorzsa (ebből kb.10 grammot panírozáshoz használtam fel)
50 gr trapista sajt

Sütéshez: 50 gr kókusz olaj

Elkészítés:
A karfiolt egyhén sós, forrásban levő vízben kb. 10 percig főztem.
Leszűrtem, egy edénybe raktam, hozzáadtam az apróra kockázott hagymákat, tojást, sóztam, borsóztam.
Beletettem a zabpelyhet, a zsemlemorzsát, majd kézzel jól összedolgoztam. Hagytam állni egy kicsit, míg a zabpehely megpuhult.
Utána hengerré formáztam, mint amilyen a krokett is.
A maradék zsemlemorzsába beforgattam és kókusz olajon barnulásig kisütöttem.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?