Baconos-sajtos csirkemell őzgerinc formában fűszeres sült burgonyával

Tökéletes laktató fogás ebédre vagy vacsorára, ajánlom mindenkinek, aki szereti a különleges fogásokat. 😉

Hozzávalók:
Kb.fél kg csirkemell apró kockákra vágva
20 dkg szeletelt bacon
20 dkg reszelt trappista sajt
2 tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
só, bors ízlés szerint
egy csokor petrezselyem

Kenéshez:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A csirkemellet felkockáztam, sóztam borsóztam. A sajtot lereszeltem. Egy tálban kikevertem a 2 tojást a 3 ek. liszttel és a 3 ek. tejföllel. Hozzáadtam a 15 dkg reszelt sajtot és a petrezselymet, a felkockázott csirkemellet és jól összekevertem a masszát.
Őzgerinc formát kikentem vastagon vajjal, meghintetem a zsemlemorzsával, kibéleltem a bacon szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak. Ezután a formába kanalaztam a húsos masszát, vissza hajtottam a lelógó bacont, plusz a tetejére tettem még hosszában is szalonnacsíkokat. A tetejét megkentem a maradék tejföllel és a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöttem.
Amikor megsült késsel a széleit bevagdostam, hogy könnyebben kifordítható legyen a formából, majd egy tepsibe gyors mozdulattal kiöntöttem. (a bacon szalonnás rész lesz felül) Egy kis szín eléréséig pirítottam a szalonnát a tetején. Fűszeres sült burgonyával tálaltam. 🙂

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (1 szavazat, átlag: 5,00 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?