Bolognai raguval töltött zabpalacsinta

A zabpalacsinta kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól megszokott édesség. A rosttartalma viszont magasabb,  jóval laktatóbb. Így nekem sem kell lemondanom az egyik kedvenc ételemről a dietám alatt. ?

Hozzávalók a palacsintához:
150 g zabpehely liszt
1 tojás
2,5 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
1 csipet só

Elkészítés:
Egy tálba kimértem a zabpehely lisztet, hozzáadtam a tojást, tejet, ásványvizet, az olajat, majd sóztam. Jól összedolgoztam, hagytam állni kb. 15 percet, hogy jól elkészíthető palacsinta tésztát kapjak belőle .
Ha a tészta kissé besűrűsödne 1-2 evőkanál tejjel hígíthatod!
A palacsinta sütőt egy szilikonos ecset segítségével kókusz olajjal kentem ki sütés előtt .
Merőkanállal tettem egy adagot a serpenyőbe, majd körkörös mozdulatokkal oszlattam el a sütőfelületen. Mindkét oldalát megsütjük , én bolognai raguval töltöttem , de ugyanúgy mehet bele lekvár,  gyümölcs , vegyes zöldség, csirkemell.?

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?