Diétás aranygaluska rumban áztatott mazsolával, vaníliasodóval

Életmódváltás alatt is lehet egészséges nasit fogyasztani, nem kell lemondani a finom falatokról. Proteines aranygaluska rumban áztatott mazsolával, vanília sodóval! 😋❤😁
Hozzávalók a tésztához:
1 tojás +1 tojásfehérje
80 gr zabpehelyliszt
80 gr teljes kiőrlésű liszt
50 gr búzafinomliszt
30 gr vaníliás protein (ezt használtam: Protein Fusion 85, BiotechUsa)
80 gr félzsíros túró
5 gr porélesztő
80 ml langyos víz
édesítőszer ízlés szerint
citrom reszelt héja
szóráshoz darált dió, ízlés szerint
egy marék mazsola, amit előzőleg rumba áztattam
Elkészítés:
Minden hozzávalót egy tálba kikevertem, majd (a mazsola és a dió kivételével) hagytam pihenni fél órát. (Mivel ez diétás verzió, ne várjuk, hogy nagyon megkel majd a tészta, de valamit valamiért. 😊)
Fél óra elteltével egy 21 centis kerek csatos tortaformát kivajaztam, beleöntöttem a masszát, megszórtam a mazsolával és a dióval, majd 175 fokon készre sütöttem. Mikor megsült és kihűlt a tészta, pogácsa szaggatóval kerek formákat vágtam.
Gyors vaníliasodó:
Hozzávalók:
4 dl tej
2 db tojássárgája
0,5 tasak vaníliás pudingpor
édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját beletesszük abba az edénybe, amelyikben elkészítjük. Elkeverjük az édesítőszerrel, beletesszük a fél csomag pudingport, majd lassú keverés mellett hozzáadjuk a tejet.
Feltesszük a gáztűzhelyre, és állandó kevergetés mellett felfőzzük, megvárjuk míg egyet rottyan, és már kész is.
1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?