Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
csipetnyi só
1 db tojás
citromhéj
25 dkg margarin (olvasztva)
1/2 csomag sütőpor
pár evőkanál tejföl (ha szükséges)
Töltelékhez:
20-25 dkg darált dió/dejó
1,5 – 2 dl tej
cukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A töltelékhez a tejet a cukorral meg a dióval felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt citromhéjat. Félrerakjuk hűlni.
A tészta hozzávalóit sorban összekeverjük, majd lisztezett deszkára helyezzük, és jól átgyúrjuk, folpackba tesszük és fél órát pihentetjük hűtőben. Fél óra elteltével kicsomagoljuk, kinyújtjuk 3 mm vékonyra. Rákenjük a már kihűlt diókrémet, pizzavágóval cikkekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük, sütőpapírra rakjuk a feltekert és kifli alakúra hajlított tésztát, és barnulásig sütjük.