Kínai csípős szezámmagos csirke

Ha szereted a kínai éttermek ízvilágát készítsd el magad is a csípős szezámmagos csirkét! Nem fogod megbánni! 😉

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filé

A bundához:
20 dkg búzaliszt
1 db tojás
1 csomag (12gr) sütőpor
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
7-10 evőkanál víz

Csípős mázhoz:
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz
2 evőkanál étolaj
1 késhegynyi Erős Pista
4 evőkanál szezámmag

 Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra szeltem.
A bunda hozzávalóit egy tálba csomómentesre összekevertem. A víz mennyisége a tojás méretétől függ, ügyeljünk rá, hogy sűrűbb állagot kapjunk, mintha palacsinta tésztát csinálnánk.
A felkockázott húst beleforgattam a tésztába, majd olajban szép barnára kisütöttem mindkét oldalát, ügyelve, hogy ne égjen meg, de a hús se maradjon nyers. Ha ezzel megvagyunk, lecsöpögtetjük.
Egy lábosban a máz hozzávalóit felforralom, (pár másodperc) majd a már kész bundázott húsra csurgatom, összekeverem. Én rizzsel tálaltam, de bármilyen más köret is tökéletes!
ddddddd
Jó étvágyat! 🙂

 

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?