Pudingos-meggyes pite

Nagyon szeretjük a gyümölcsös süteményeket, így az almás pite után ez a második kedvenc. A tésztát mindig linzer tésztából készítem el, igazán finom, érdemes kipróbálni! 😉

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
10 dkg cukor
csipetnyi só
1 darab tojás
kevés citromhéj
25 dkg olvasztott margarin
fél csomag sütőpor
(ha kell, pár evőkanál tejföl)

Hozzávalók a töltelékhez:
1 nagy üveg meggybefőtt (680gr)
1 csomag vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint
csipet fahéj
tojás a tetejére

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozom, majd a hűtőben addig pihentetem, amíg a tölteléket el nem készítettem.
A meggy levét egy lábosba leszűröm, hozzáadom a vaníliás pudingport és a cukrot. Gázon sűrűre forralom, majd hozzáöntöm a meggyet, jól összekeverem, egy kevés fahéjjal megszórom. Pár percig még összerottyantom és  utána hagyom kihűlni.
A tésztát két egyenlő részre osztom, bő lisztezett deszkán kinyújtom az egyik felét, majd vajazott-lisztezett tepsibe helyezem a tésztát, rá a kihűlt tölteléket egyenletesen elkenem, majd jöhet a tetejére a másik kinyújtott tészta. A tetejét villával megszurkálom, majd tojás sárgájával szépen bekenem.
180 fokos előre bemelegített sütőben kb. 30 perc alatt (sütő függő) megsütöm! 🙂

 

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?