Kajszibarackos cipó

Saját kajszibarack lekvárunkból készítettem ezt a finomságot. Eredetileg buktatortát (recept leírása lent) sütöttem, de maradt még tészta, kidobni pedig nem akartam, így született meg a cipó ötlete! 🙂  Nagyon finom, omlós kelt tészta.

Hozzávalók :
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj
3 dl langyos tej

A töltelékhez:
25 dkg baracklekvár
A kenéshez :
1 db tojássárgája
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejnek kb. egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk,  és a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Egy nagy átmérőjű vegpohárral köröket szaggatunk ki belőle és mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük. (Buktatorta esetében kivajazott kapcsos tortaformába helyezzük egymás mellé a gombócokat, minden oldalát megkenve vajjal, hogy ne ragadjaon össze.)Ezután a tojás sárgájával lekenjük a tésztát, majd 20 percig újra kelesztjük. Előmelegített sütőben, 180 C-on, pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?