Kakaós csiga

Az interneten találtam ezt a receptet, mivel már több félét kipróbáltam, és nem igazán jöttek be, végre ráakadtam erre a klasszikus kakaós csigára! 🙂

A tésztája omlós, puha. 🙂 Természetesen fahéjas változatban is elkészíthető, vagy akár pizzakrémmel is. 😉

Hozzávalók a tésztához:
3 dl tej
2 ek.kristálycukor
5 dkg friss élesztő
60 dkg búzaliszt
10 dkg olvasztott vaj
0,5 tk só
1 db tojás

Töltelékhez:
12 ek. kristálycukor
10 tk. kakaópor
10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A 3 dl tejhez hozzáadom a 2 evőkanál kristálycukrot, majd langyosra melegítem, hozzáadom az 5 dkg friss élesztőt, majd 10 perc alatt felfuttatom.
Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Összekeverjük, majd jól összedolgozzuk. A tésztát megsózzuk, majd meleg helyre félretéve 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha a tésztánk megkelt, lisztezett deszkára öntjük és jó nagyra kinyújtjuk, a kakaóport és a cukrot összekeverjük.
A vajat megolvasztjuk ,ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük.
A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet, majd jó szorosan feltekerjük. Felszeleteljük, majd Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A felvert tojással megkenjük a csigákat.
180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

 
Alaprecept forrása: aprosef.hu

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?