Langalló, azaz kenyérlángos

Mint már korábban említettem, nagyon szeretjük a kelt tésztákat. 🙂 Nem telik el olyan hét, hogy ne készülne valami finomság belőle. Szeretek új dolgokat kipróbálni, így voltam a langallóval is, azaz a kenyérlángossal. 😉
A legfinomabb, legpuhább, legomlósabb kelt tésztának írnám le, ami másnap is isteni. Már ha marad belőle.  😀

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő (friss)
1 ek cukor
1 tk só
2 dl víz
1/2 dl olaj

Feltét:
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
kolbász, szalonna, pritamin paprika
1 fej lilahagyma
reszelt sajt

Elkésztés:
A lisztet tálba  öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet.
Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntjük az olajat és elkezdjük dagasztani. Menet közben megsózzuk és lágy, nagyon finom tésztát dagasztunk belőle.
Kelesztőtálban duplájára kelesztjük 1 óra alatt, majd sütőpapíron a tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsire átcsúsztatjuk, majd villával megszurkáljuk és mehet rá a feltét.
A fokhagyma gerezdeket a tejfölbe nyomjuk és jól elkeverjük.
Ezzel kenjük meg a tésztát, majd megszórjuk lepirított bacon darabokkal, kolbásszal amivel tulajdonképpen szeretnénk.
Rászórjuk a vékonyra szeletelt lilahagymát és sajtot reszelünk rá.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 🙂

 

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (3 szavazat, átlag: 5,00 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?