Pizzás baconos csavart stangli 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 ek cukor
1 tk só
2,5 dl langyos víz
2 ek étolaj

Feltét:
Pizzakrém
Bacon szalonna
Sajt
Szezámmag
Tojás
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel a langyos vízben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot.
Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük.
A tésztát vegyük ketté, majd nyújtsuk mindkettőt téglalap alakúra.
Az egyik lapot kenjük meg a pizzaszósszal,terítsük le a baconnel, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.
Ezután takarjuk be a tészta másik felével, majd vágjunk belőle tetszőleges vastagságú vastag csíkokat, tekerjük meg őket lazán,egymással ellentétesen majd szellősen tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Kenjük meg őket felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
180 fokon süssük őket készre.
Jó étvágyat! 🙂
1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?