Ki ne szeretné a frissen sült, forró lángost? Itt az idő, hogy magad is elkészítsd, ezuttal töltve! Nem bánod meg! 😊
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 dl tej
1 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 tk.só
1 tk porcukor
Töltelékhez:
6 db virsli
cheddar (lapkasajt)
tetejére trappista sajt
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az élesztőt felfutni, kb. 10 perc.
A sót elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet és a vizet, jól kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az időközben megkelt tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik négyzet közepre teszünk a sajtból, erre jön a virsli és feltekerjük. A 2 végét összecsípjük. Konyharuhával letakarjuk, még 20 percet hagyjuk pihenni.
Bő, forró olajban sütjük szép barnára mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen. Én megspékeltem még a tetejét . Zúzott fokhagymát egy pohárba tettem, adtam hozzá egy kevés vizet, és állni hagytam. Ezzel a fokhagymás kencével megkentem a megsült lángosok tetejét és erre jött rá a sajt.