Kajszibarackos piskótatekercs

Hozzávalók 1 rúdra:
5 db tojás
90 g búzaliszt
90 g kristálycukor
0,5 csomag sütőpor
200 g baracklekvár

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét keményebb habbá verjük.
A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, majd apránként hozzákeverjük a sütőporos lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A piskótát nedves konyharuhába tekerjük.
Ha kihűlt kitekerjük a konyharuhából, megkenjük a baracklekvárral majd felcsavarjuk, kicsit pihentetjük a hűtőben, késöbb szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk. 🙂

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?