Pupusas-El Salvador nemzeti étele

Ezt a receptet egyik kis ismerősöm osztotta meg a közösségi oldalán, amire én egyből lecsaptam. 😀
Nagyon szeretjük a töltött tésztákat, így nem is volt kérdés, hogy elkészítsem-e. 🙂

Hozzávalók a  tésztához:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
50 ml olaj
120 ml víz,

Töltelék:
2 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál sonka apróra vágva
1 evőkanál kockázott bacon kicsit lepirítva
1 paprika  apróra vágva
póréhagyma szintén picire vágva
2 gerezd fokhagyma
csipet só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk, egy teflon serpenyőben (olaj nélkül) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is.

 
Alaprecept forrása: aprosef.hu

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (1 szavazat, átlag: 5,00 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?