Narancsos-mazsolás fahéjas kalács

Tudod, milyen isteni a frissen sült kalács illata egy hideg téli reggelen? Próbáld ki!
A házi kalácsnak nincs párja, ideális reggeli az ünnepek alatt. 🙂

Hozzávalók a tésztához :
170 ml langyos tej
1 nagy ek porcukor
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 db tojás +1 db tojássárgája
70 g kristálycukor
400 g liszt
100 g puha vaj

A töltelékhez
100 g olvasztott vaj
100 g kristálycukor
2 ek őrölt fahéj
100 g apróra vágott kandírozott narancshéj + ugyanennyi mazsola
A lekenéshez
1 db tojássárgája
A langyos tejbe szórjuk a porcukrot, az élesztőt és hagyjuk pár percig pihenni. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a puha vajat és bedagasztjuk a tésztát. Mikor összeállt, a tetejét megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk és kb. 40 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukros fahéjas keverékkel és kandírozott naranccsal, mazsolával. Szorosan feltekerjük a tésztát, megcsavarjuk és belerakjuk a formába, majd letakarva kelni hagyjuk még 30 percig.
Mikor megkelt, lekenjük enyhén felvert tojás sárgájával és 175 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (figyelem, sütő függő!)
1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?