Hozzávalók:
A mártáshoz:
sűrített paradicsom
víz
kevés olaj
őrölt pirospaprika
liszt
cukor
só
kevés petrezselyem zöld
Gombóchoz:
fél kiló darált sertés hús
10 dkg barna rizs
1 tojás sárgája
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
1 kisebb fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
Elkészítés:
A barna rizst a darált húshoz adjuk ízesítjük a sóval, köménnyel, őrölt pirospaprikával, felaprított vörös és fokhagymával, 1 tojás sárgájával.
Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk. Enyhén sós vizben kb. 30 perc alatt puhára főzzük. (Kóstolni nem árt!)
A lisztből rántást készítünk, (liszt olajban enyhén barnára megpirít, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, sűrített paradicsommal) hozzáadjuk a zellerlevelet, ízesítjük. Egyet rottyantunk rajta, majd lezárjuk, a megfőtt gombócokat hozzáadjuk.
Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. 🙂