Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás
édesítőszer ízlés szerint
50 gr darált mák
15 gr sütőpor
60 gr teljes kiőrlésű liszt
40 ml tej
1 db citrom reszelt héja és leve
Krém:
2 dl hulala habtejszín
30 gr Szafi Reform kókuszos desszert krémalap
80 gr félzsíros túró
édesítőszer ízlés szerint
1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját az édesítőszerrel habosra keverjük. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral a darált mákkal, hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját és levét, ízesítjük az édesítőszerrel, majd óvatosan hozzákeverjük tojássárgáját és a felvert tojásfehérjét is.
Egy sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát, 175 fokon készre sütjük. Ha megsült a tészta egy nedves konyharuhára borítjuk, leszedjük róla a sütőpapírt, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a habtejszínt felverjük hozzáadjuk a túrót, a Szafi krémalapot, az édesítőszert, a citrom héját és levét.
Megtöltjük a krémmel a piskótát és szorosan feltekerjük. 1 óra pihentetés után szeletelhetjük.