Teljes kiőrlésű fonott kiflik

Hozzávalók:
1 dl tej
10 gramm élesztő
1 ek. cukornak megfelelő édesítő
1 tk. só
20 g kókuszolaj
1 db tojás
50 gr natúr joghurt
250 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
50 gr fehér liszt
+1 tojás a kenéshez + magkeverék
Elkészítés:
A langyos tejbe 1 ek. édesítőt tettem, majd belemorzsoltam az élesztőt, megvártam még felfut. Közben a többi hozzávalót kimértem, hozzáöntöttem az élesztős tejet és megdagasztottam. 1 órát hagytam pihenni, majd átgyúrtam.  A tésztát 3 részre vágtam,  mindegyikből rudat sodortam és a tésztarudakat lazán copfba fontam. Tojással megkentem a tetejét, megszórtam a magkeverékkel, kelesztettem még 20 percet, majd 175-180 fokos sütőben készre sütöttem.

 

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?