Egyik nagy őszi kedvencünk a gesztenye. 🙂 Leggyakrabban sült gesztenyeként, illetve gesztenyepüré formájában fogyasztjuk. Kissé édeskés, burgonyára emlékeztető ízének köszönhetően édes, de sós/pikáns ételek készítéséhez is felhasználhatjuk, például így:
Gesztenyével töltött csirkemell párolt rizzsel
Hozzávalók:
csirkemell filé
gesztenyepüré (fagyasztott)
liszt, tojás, zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
Köret: rizs/hasáb burgonya
Elkészítés:
A csirkemell filét felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk.
A gesztenyét pépesre törjük, megtöltjük a csirkemellet, majd jó szorosan feltekerjük. Ezután liszt-tojás-zsemlemorzsába hempergetjük, majd forró olajban, közepes lángon szép pirosra sütjük. Rizzsel, hasáb burgonyával tálaljuk. 🙂