Finom és gyorsan elkészíthető gombapaprikás szalonnával, mely kiválóan alkalmas ebédre vagy vacsorára! 🙂
Hozzávalók:
300 gr csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fokhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 kisebb csokor petrezselyem zöld
őrölt pirospaprika
feketebors
só
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát aprítom, a gombákat felszeletelem, a paradicsomot kockázom. A szalonnát kisebb darabokra vágom, kevés olajon megpirítom , megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom az őrölt pirospaprikát, majd a paradicsomot, a gombát, ezután fűszerezem, hozzádom a felaprított petrezselyem zöldet, majd kevés vízzel felöntöm. /Nem kell sok, mert a gomba amúgy is levet enged./
Ha kellőképpen megfőtt, rizzsel, krumplival de nokedlival is tálalhatjuk, aki szereti tehet rá egy kevés tejfölt is. 🙂