Ha pizza tésztáról van szó, én csakis a langalló tésztát választom. Szeretjük a puha tésztát, így mindig erre esik a választás! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő (friss)
1 ek cukor
1 tk só
2,5 dl víz
1/2 dl olaj
Raguhoz:
500 g darálthús
2 kis konzerv paradicsomszósz
olaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kk oregano
1 kk bazsalikom
Pizza feltét:
Bármi lehet: cukorborsó, kukorica, ananász, hagyma, paradicsom
Tetejére: sajt
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el, mert amíg kel, addig a raguval bőven lesz időnk elkészülni.
A lisztet tálba rakjuk, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet.
Hagyjuk picit felfutni, majd jöhet hozzá az olaj és elkezdjük dagasztani. Menet közben megsózzuk, egy tálban duplájára kelesztjük 1 óra alatt, majd ha megkelt tepsi méretére nyújtjuk és kivajazott-lisztezett tepsibe rakjuk.
Bolognai ragu: olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a fűszereket és a paradicsomszószt is hozzáadva készre főzzük kevés vízzel.
Mikor ez kész, előmelegítjük a sütőt, a ragut rákenjük a pizzánk tetejére, rárakjuk a feltétet, a reszelt sajtot és 180 fokon készre sütjük.
Jó étvágyat! 🙂