Ebből a mennyiségből kb. 6 db csiga készül. Nem kell megilyedni, hogy kevés lesz, mert nagyok és elég laktató. Ajánlom tízóraira, uzsonnára vagy ebéd utáni nasinak. 🙂
Hozzávalók:
38 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 csipet só
33 g olaj
90 ml tej
90 ml langyos víz
A töltelékhez:
1 cs.vaníliás pudingpor + 3 ek. cukor
4 dl tej
darabolt csokoládé
Kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
Langyos tejbe tettem a cukrot, elmorzsoltam az élesztőt és 10 perc alatt felfuttattam.
Tálba tettem a lisztet, hozzáadtam a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet, majd jól összegyúrtam, dagasztottam.
Konyharuhával letakarva 1 óra alatt megkelesztettem.
Amíg a tészta kelt, elkészítettem a pudingot, hagytam kihűlni.
Amikor a tészta megkelt 6 egyenlő részre osztottam el, vékony téglalappá nyújtottam, a kihűlt pudinggal bekentem a tetejét, megszórtam a csokoládé darabokkal,feltekertem. Így járjunk el a többivel is. Amikor a 6 csigát megtöltöttem, egyesével csiga vonalban feltekertem. Kivajazott-lisztezett tepsibe raktam, éles késsel bevagdostam a tetejét, tojással bekentem. Újra kelesztettem kb.20 percet, majd 180 fokos előre melegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.