Hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt
12 dkg vaj
150 gr natúr joghurt
fél csomag sütőpor
só
1 db tojás
+ 1 felvert tojás sárgája a kenéshez
A feltéthez:
1 kis doboz tejföl
1 nagy gerezd fokhagyma
250 gr kockázott bacon szalonna
pritamin paprika
csípős paprika
só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot, sütőport, sót, tojást és gyúrjuk össze a tésztát.
Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
Ezután a tejfölbe reszelünk 1 nagyobb gerezd fokhagymát, ízesítjük sóval és borssal. A paprikákat felkockázzuk.
A tésztát két, azonos méretű kerek lappá nyújtjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Mindegyiket megkenjük a tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk ki), rászórjuk a felkockázott bacon szalonnát, paprikát.
A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk, itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük.
Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben barnulásig sütjük.