Családom egyik kedvenc süteménye a piskótatekercs. Életmódváltásom miatt szerettem volna olyan változatot készíteni, amit én is nyugodtan fogyaszthatok. Meg kell mondjam, nagyon finom, a visszajelzések alapján is! 😊
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
édesítőszer ízlés szerint
3 ek. kakaópor
1 tk. sütőpor
A töltelékhez:
250 g túró
50 gr natúr joghurt
édesítőszer ízlés szerint
100 gr meggy
1 citrom reszelt héja
250 g túró
50 gr natúr joghurt
édesítőszer ízlés szerint
100 gr meggy
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, sütőport majd óvatosan belekeverjük a fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, megvárjuk míg kicsit hűl, a sütőpapírt leszedjük és feltekerjük még üresen.
Közben elkészítjük a krémet.
A túrót a joghurttal, az édesítővel jól összekeverjük, hozzá reszeljük a citrom héját is. Ezután a töltelékkel megkenjük a tésztát, megszórjuk a meggyel, szorosan feltekerjük. Én plusszban megspékeltem csokis öntettel, kókuszreszelékkel.