Barátnőmmel napokkal ezelőtt beszéltük, hogy ennénk egy finom pizzát. (Ki nem?😂) Egészséges verziót szerettünk volna enni, (J. miatt gluténmentest), így született meg a cukkinis, útifűmaghéjas változat. Annyira finom lett, hogy csuda! Sokat nem kellett várni míg kihűl, bepusziltuk ketten az egészet. 😀 Mondjuk nem volt nehéz! 😀 Elmondhatom, hogy eddig ez a legfinomabb, legjobb pizza amit valaha készítettem! 😊😍
A “tészta” hozzávalói:
250 gr reszelt cukkini
2 púpos ek. útifűmaghéj
1 tojás
reszelt sajt
só, bors, fokhagyma, oregano
Elkészítés:
A cukkinit lereszeltem, sóztam. Hagytam állni 10 percet, majd jól kicsavartam a levét, és egy másik edénybe raktam. Hozzáadtam az útifűmaghéjat, a tojást, a sajtot, a fűszereket. Jól összekevertem, majd egy sütőpapíros tepsibe öntöttem a masszát. Jól kibéleltem. 180 fokos sütőben elősütöttem kb.10 percig, majd ezután kivettem, megkentem paradicsompürével,ráraktam a feltétet, ami nálam sonka, szalámi, kukorica, ananász volt. Tovább sütöttem még kb.20-30 percet (közben többször ránéztem).A végén reszelt sajtot szórtam rá!
Mennyei lett!😊✌👍