Overnight oatmeal – azaz egyéjszakás zabkása

Overnight oatmeal – azaz egyéjszakás zabkása.  Mint, ahogy a nevében is benne van egy éjszakát pihentetni kell a hűtőben fogyasztása előtt.  Érdemes, hiszen az ízek jól összeérnek, megpuhul a zabpehely is.  (Aki nem bírja kivárni, mint én 😀 az már kóstolhatja elkészítés után 5-6 órával.) Ez a sokféleképp elkészíthető és pofonegyszerű recept rendkívül egészséges, tele van rostokkal, vitaminokkal, kalóriaszegény,  diétás, pár perc alatt elkészül és persze nagyon finom. 😀

No, lássuk a receptet:

Hozzávalók:
300 gr natúr joghurt
4-6 evőkanál méz/ természetes édesítő
1 citrom reszelt héja
10 dkg zabpehely
30 dkg málna( lehet meggy, banán, bármilyen gyümölcs)

Elkészítés:
A joghurtot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet, a citrom reszelt héját és összekeverjük.
Én befőttes üvegbe töltöttem, de lehet pohárba is. Rétegesen adagoljuk: az üveg aljába rakjuk a zabpelyhet, ráhelyezünk néhány szem málnát, majd joghurtot kanalazunk rá. Ismét zabpehely következik, rá pár szem málna és ismét joghurt, a tetejét pedig díszítjük.

hdr

Ennyi az egész! Mondanom sem kell, hogy valami isteni! Aki diétázik, vagy odafigyel az étrendjére esetleg kipróbálna valami újat, nyugodtan készítse el, nem fogja megbánni! 😉

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?