Overnight oatmeal – azaz egyéjszakás zabkása. Mint, ahogy a nevében is benne van egy éjszakát pihentetni kell a hűtőben fogyasztása előtt. Érdemes, hiszen az ízek jól összeérnek, megpuhul a zabpehely is. (Aki nem bírja kivárni, mint én 😀 az már kóstolhatja elkészítés után 5-6 órával.) Ez a sokféleképp elkészíthető és pofonegyszerű recept rendkívül egészséges, tele van rostokkal, vitaminokkal, kalóriaszegény, diétás, pár perc alatt elkészül és persze nagyon finom. 😀
No, lássuk a receptet:
Hozzávalók:
300 gr natúr joghurt
4-6 evőkanál méz/ természetes édesítő
1 citrom reszelt héja
10 dkg zabpehely
30 dkg málna( lehet meggy, banán, bármilyen gyümölcs)
Elkészítés:
A joghurtot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet, a citrom reszelt héját és összekeverjük.
Én befőttes üvegbe töltöttem, de lehet pohárba is. Rétegesen adagoljuk: az üveg aljába rakjuk a zabpelyhet, ráhelyezünk néhány szem málnát, majd joghurtot kanalazunk rá. Ismét zabpehely következik, rá pár szem málna és ismét joghurt, a tetejét pedig díszítjük.
Ennyi az egész! Mondanom sem kell, hogy valami isteni! Aki diétázik, vagy odafigyel az étrendjére esetleg kipróbálna valami újat, nyugodtan készítse el, nem fogja megbánni! 😉