Zab alapú pizza (túró nélkül)

Sütöttem már többféle zab alapú pizzát, de eddig ez ízlik a legjobban! A feltét variálható, ízlés szerint elkészíthető!

Hozzávalók:
200 g zabpehely/zabpehelyliszt
1 tasak instant élesztő (7g)

10 g olívaolaj
1 dl víz

Elkészítése:
A zabpelyhet késes aprítóval összeaprítottam, ha zablisztet használunk, akkor ez értelemszerűen elmarad. Hozzákevertem az élesztőt, egy csipet sót, az olívaolajat és összedolgoztam annyi langyos vízzel, hogy összeálljon a tészta. Lisztezett felületen kinyújtottam, majd sütőpapíros tepsibe tettem és 10 perc alatt elősütöttem. 10 perc elteltével kivettem a sütőből, ráraktam a pizzakrémet, a feltétet, majd negyed óra alatt készre sütöttem.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (7 szavazat, átlag: 3,43 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?