Kakaós háromszögek

A családom nagy kedvence ez a kelt tásztából készült  csokis háromszög. 🙂 (A kakaós csiga után, recept késöbb) 😀 A tésztát tölthetjük túróval is, úgy is nagyon finom. Ebből az adagból kb. 35 darab háromszög jön ki.
Jöjjön a recept:

Hozzávalók:
80 dkg finom liszt átszitálva
5 dkg friss élesztő
3 evőkanál kristálycukor
3 dl langyos tej
1 kávéskanál só
kb. 1,5 dl olaj

 A kakaós töltelékhez:
3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 púpos evőkanál kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
1 tojássárgája

 1 evőkanál tej

Elkészítés:

Az élesztőt 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszttel összekeverjük a többi cukrot, sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet, végül annyi olajat adunk hozzá, hogy közepesen lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát alaposan összeállítjuk, dagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
 A kakaós töltelékhez összekeverjük a cukrot és a kakaóport, a vajat megolvasztjuk.
A megkelt a tésztát elfelezzük, kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra kb. 2-3 mm vékonyra, megkenjük az olvasztott vajjal, megszorjuk a cukros kakóporos keverékkel, majd szorosan feltekerjük, végül egyenlő háromszögre szeleteljük, sütőpapíros tepsire helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el.
A tepsiben felsorakoztatott tészták tetejét lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd előmelegített 180 fokos  sütőben kb. 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (A sütési idő  tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet.)
Végül, ha megsült a tésztánk , és kihült, porcukorral megszórva tálaljuk. 🙂
Jó étvágyat!

Alaprecept forrása: blogspot.com

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 csillag)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?