Hozzávalók a tésztához:
15 dkg sima liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 ek barna cukor
0,5 csomag sütőpor
17 dkg kockázott sütőmargarin
2 db tojássárgája
csipet só
1 db tojás sárgája a kenéshez
cukor a szóráshoz
A töltelékhez:
10-15 szem szilva
őrölt fahéj
barna cukor
Kimérjük egy edénybe a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, sütőmargarint, tojást, sütőport. Nem kell túlgyúrni, ha már elválik az edény falától, és nem ragad a kezünkhöz, akkor jó. Ezután tegyük fóliába, és rakjuk be a hűtőbe egy órára pihenni.A szilvát magozzuk ki, vágjuk félbe majd szórjuk meg a cukrorral, fahéjjal.A tésztát kilisztezett munkalapon kör alakúra nyújtjuk majd rápakolgatjuk a közepére a szilvákat. Figyelve arra, hogy a széleken 4-5 centit szabadon hagyjunk, mert azt hajtjuk majd fel. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tésztát tojás sárgájával, megszórjuk cukorral, majd mehet a sütőbe. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. (sütő függő)