A csirkemáj nagyon egészséges, tele van vitaminnal, kitűnő vaspótlás kicsiknek, nagyoknak egyaránt. 🙂
Hozzávalók:
2 db csirkemáj
1 kisebb vöröshagyma
1 dundi fokhagyma
1 kisebb paradicsom
1 db sárgarépa
1 marék cukorborsó
1 kisebb burgonya
só, bazsalikom
étolaj
Elkészítés:
A csirkemájat felszeletelem, a hagymákat, sárgarépát, paradicsomot, burgonyát felkockázom. Kevés olajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, hozzáadom a fokhagymát majd rádobom a csirkemájat, a paradicsomot, a sárgarépát és a cukorborsót. Meghintem bazsalikommal, sózni csak a végén kell, mert visszakeményedik a csirkemáj. Kicsit összerottyantom, majd felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, hozzáadom a kockára vágott burgonyát, ezután alacsony lángon párolom. Ha minden megpuhult kevés tengeri sóval ízesítem.
A végeredmény: garantált siker! 🙂