Aranygaluska rumban áztatott mazsolával vanília sodóval

Hozzávalók:
400 g finomliszt
50 g rétesliszt
2 tojássárgája
40 g vaj
20 g élesztő
30 g cukor
2,5 dl tej
csipet só

Töltelékhez:
kb. 50 g olvasztott vaj
kb. 80 g darált dió
mazsola
rum (aroma)
Elkészítés:
Kimértem a langyos tejet, hozzáadtam a cukrot, élesztőt, hagytam 10 percig felfutni. Közben kimérten a lisztet, hozzáadtam a tojás sárgáját, vajat, csipet sót, végül az élesztőt.
A tésztát összeállítottam, dagasztottam, konyharuhával letakartam, majd egy órát pihentettem meleg helyen.
Miután lejárt az 1 óra, a tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam 2-3 cm vastagságúra, majd pogácsa szaggatóval kis köröket szaggattam.
A vajat enyhén megolvasztottam, kikentem vele egy kapcsos tortaformát, majd egyesével bekentem vele a tésztát is, végül szorosan a tortaformába helyeztem. Megszórtam a tetejét a már előre rumba áztatott mazsolával, és a dióval. 180 fokos előre melegített sütőben sütöttem barnulásig.

 

Vanília sodóval tálaltam! 🙂 (sodó recept hamarosan)
1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (Nincs még értékelve)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?