Hozzávalók:
240 g burgonya
200 g vaj
20 g só
20 g élesztő
25 g tojássárgája
350 g liszt
Elkészítés:
A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval, dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt, végül gyúrjuk össze a liszttel.
Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.
Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra.
A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki, a tetejét kenjük meg egész tojással.
Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.
180 fokos előmelegített sütőben barnulásig süssük.
Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.
Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra.
A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki, a tetejét kenjük meg egész tojással.
Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.
180 fokos előmelegített sütőben barnulásig süssük.